Hem / Rotter / Rottprodukter

Bli kvitt rotter

Her finner du rottefeller, elektriske rottefeller og rotteskremmere som avgir lyder som rottene ikke liker. Hos oss får du alltid rask levering med Postnord Varebrev, samt enkel og sikker betaling med Klarna.

Populær akkurat nå

-11%
-13%
-25%

Viser alle 39 resultater

-22%
-38%
Populær
-34%
-13%
-17%
-19%
-17%
-28%
-28%
-25%
-13%
-25%
-17%
-24%
-8%
-16%
-11%

Hurtigguide: Bli kvitt rotter

En viktig del av rottebekjempelsen er forebyggende tiltak. Dette inkluderer for eksempel å lokalisere mulige innganger, og å ikke la mat ligge fremme på bord og kjøkkenbenker. Hvis du allerede har blitt rammet av rotteangrep, er rotteskremmere og rottefeller de to beste måtene å bli kvitt rottene på.

Bekjemp rotter med:

  • Klassisk rottefelle: En velprøvd metode som anses av mange som den beste måten å bli kvitt rotter på. Fellen består av en rektangulær plate med en kraftig fjærmekanisme som raskt vil drepe rotten. Åte kan variere. Hvis rottene allerede har begynt å spise visse ting (som smuler, ost eller rester), er det vanlig å bruke dette som åte. Ellers er Provoke et populært alternativ. Det er en spesialutviklet gel som lokker rottene til fellen.
  • Elektriske rottefeller: I dag finnes det en rekke forskjellige alternativer til den klassiske rottefellen på markedet. Ett eksempel er elektriske feller. Fordelen med disse er at de er trygge for barn og kjæledyr å oppholde seg i nærheten av. En annen fordel med elektroniske feller er at du ikke trenger å ha noen fysisk kontakt med byttet.
  • Harmløse feller: De som ikke vil skade rottene, kan sette ut en felle som bare fanger dem – og ikke dreper dem. Disse krever imidlertid hyppig tilsyn (minst to ganger daglig ifølge det norske dyreverntilsynet) for å unngå unødvendig lidelse for dyret.
  • Råtteskremmer: Råtteskremmere kan brukes til både reaktive og proaktive formål. Les mer om dette under overskriftene nedenfor. En måte å bekjempe rotter på i et begrenset rom.

Forhindre rotteproblemer

Det finnes en rekke forebyggende tiltak som kan iverksettes for å redusere risikoen for rotteangrep. For eksempel:

  • Tett hulrom: Rottene kommer ofte inn gjennom sprekker og hull forskjellige steder i huset. En effektiv måte å stoppe dem fra å komme inn på, er å sette opp gnagersikring i form av stålnett. Sjekk at gnagersikringen vil gi tilstrekkelig beskyttelse. For å tette mindre hulrom og sprekker, kan du bruke en fugemasse.
  • Bruk en rotteskremmer: Hvis du vet at rottene holder til på et spesifikt område, eller hvis det er fare for at de kan komme seg inn, kan du sette opp en rotteskremmer. Disse avgir en forstyrrende lyd som rottene synes det er veldig stressende å oppholde seg i nærheten av. Lyden går imidlertid ikke gjennom vegger, så det kan være behov for flere av dem. Skremmerne kan med fordel suppleres med feller.
  • Hold orden i hagen: Rotter bruker høyt gress som beskyttelse. Ved å holde gresset kort med f.eks. en gresstrimmer, blir de mer utsatt. Videre bør busker, klatreplanter og trær unngås i direkte tilknytning til fasaden, da disse kan brukes til å klatre til åpninger høyere opp på fasaden.

Ultralydskremmer

En rotteskremmer kobles til en stikkontakt, og sender deretter ut ultralyd som forstyrrer smågnagere som rotter. I stedet for å tiltrekke seg og drepe rottene (som fellene ovenfor), blir de skremt bort. Det er et fleksibelt supplement til rottefeller, men det er vanskelig å dekke større områder med disse skremmerne ettersom ultralyd ikke går gjennom materialer som vegger, møbler, klær osv. Passer for deg som: En rotteskremmer passer på åpne flater. Det kan for eksempel være i en garasje, et kjøkken eller en kjeller. Du kan dermed skremme rottene bort fra et mindre, spesifikt område.

Kan man bruke rottegift?

Rottegift kan i noen få begrensede tilfeller brukes til bekjempelse av rotter. Men det kreves da at firmaet som utfører bekjempingen har tillatelse til å bruke gift. For privatpersoner er det altså ikke et alternativ å bruke rottegift. Du er med andre ord avhengig av ulike rottefeller og forebyggende tiltak.

Men det er også en fordel å bruke feller i stedet for gift. Med gift er det alltid en risiko for at rotten får i seg giften og deretter dør på et sted hvor den så råtner og skaper en illeluktende stank.