Hem / Sølvkre / Sølvkreprodukter

Bli kvitt sølvkre

Bekjemp sølvkre med sølvkrefeller og kiselgur. Bruk deretter rødseder for å lage en insektsfri sone i for eksempel et skap eller walk-in-closet. Her presenterer vi produktene som holder sølvkreene og flere andre insekter borte fra hjemmet. Usikker på hvilket produkt som passer best? Les guiden vår lengst nede på siden.

Populær akkurat nå

-25%
10-pakning
-16%
Verdipakke
-28%
-5%

Viser alle 22 resultater

-25%
-30%
Storpakning
Populær
-28%
-16%
Verdipakke
-5%
-25%
10-pakning
-17%
Verdipakke
-6%
Verdipakke
-23%
-23%
5-pakning
-20%
Verdipakke
-33%

Hurtigguide: Midler mot sølvkre

Sølvkre trives i mørke og fuktige miljøer, og finnes derfor som oftest på bad eller i kjellere. Den beste måten å få bort sølvkre på, er med sølvkrefeller, rødsederolje og ved å forebygge problemet med regelmessig rengjøring.

Fjern sølvkre med:

Sølvkrefeller: Sølvkrefeller frigjør feromoner som gjør at hannene trekkes mot fellen. Når de går i fellen, blir de sittende fast og dør. Dermed reduseres bestanden, og det skjer ingen reproduksjon. Følg instruksjonene på pakken, og plasser fellene på mørke og fuktige steder, som for eksempel vaskerommet, bak badekar og ved bakinngangen. Sølvkrefeller tiltrekker seg også kakerlakker og andre skadedyr som tiltrekkes av feromonfeller.

Rødsederolje: Rødseder er tilgjengelig både i konsentrert form (rødsederolje) og i duftringer, kuber og blokker. Oljen kan strykes på lister og sokler for å holde sølvkre ute av bestemte rom. Når duften har gitt seg, kan ny olje påføres. Røde sedertreblokker (treklosser av rødseder) skiller gradvis ut duften og gir langvarig beskyttelse. Kan for eksempel plasseres i en walk-in-garderobe.

Forebygg problemer med sølvkre:

Hold omgivelsene rene og tørre: Siden sølvkre trives i fuktige omgivelser, er det spesielt her du bør holde det rent og tørt. De spiser ofte avleiringene som oppstår på avløpsventiler, rister og rør. Tørk støv, vask og pass på at vann ikke blir stående og skape fuktighet.

Sjekk fuktigheten: Sølvkre trives der det er høy luftfuktighet. Derfor finnes de ofte på bad, vaskerom og til dels i kjellere. Sjekk luftfuktigheten – dette kan være en grunn til at de trives. I noen tilfeller kan tilstedeværelsen av sølvkre være et tegn på fuktskader.

Fjern mat: Siden sølvkre spiser stivelse, kan de også spise bøker, blader og annet papir. Ikke la dette ligge på gulvet der sølvkreene ble oppdaget. Dette gjelder spesielt i fuktige rom.