Hem / Rådyr / Rådyrsprodukter

Bli kvitt / forebygg mot: rådyr

Hos oss får du alltid rask levering med Bring Varebrev, samt enkel og sikker betaling med Klarna.

Viser alle 2 resultater

-15%
Opprinnelig pris var: 199 kr.Nåværende pris er: 169 kr.

Bli kvitt rådyr

Rådyr er riktignok vakre å se på, men de kan samtidig ødelegge mye av blomsterbedene og trærne i hagen din. Bekjempelse av rådyr innebærer først og fremst at man skremmer dem vekk, slik at de søker tilflukt et annet sted. Vi har følgende tips og produkter for å hjelpe deg med å bli kvitt rådyrene.

Bekjemp rådyr med:

Den beste måten å bli kvitt rådyr på, er å skremme dem på forskjellige måter.

Viltskremmer: En viltskremmer sender ut en høyfrekvent lyd som rådyrene misliker. Siden mange viltskremmere har en bevegelsessensor, aktiveres de kun når et dyr kommer nærme nok. Apparatet er batteridrevet og kan dermed plasseres nesten hvor som helst.

«Ulv»-reflekser eller andre rådyr: En annen måte å skremme rådyrene på er å sette opp en refleks som ligner på silhuetten av en ulv. Rådyret blir dermed skremt av ulven, og tør ikke gå inn i hagen. Dyrene kan imidlertid bli vant til silhuetten hvis den blir stående for lenge på samme sted. Du kan også skremme dem ved hjelp av rådyrsilhuetter. Rådyret ønsker ikke å være på et annet rådyrs revir. Ved å sette opp silhuetter av andre rådyr, kan de tenke at det allerede finnes dyr i hagen, og velger da å ikke gå inn dit.

Lys og lyd: Rådyr er redde for plutselige lys og lyder. Derfor kan du henge opp CD-plater som reflekterer lys uregelmessig, samt ha bevegelsessensorer som sender ut lyd når noe kommer for nært.

Viltbeskyttelsesmiddel: Viltbeskyttelsesmiddel er et middel som er laget av fåretalg, og er noe som rådyr helst vil unngå. Dette kan sprayes på planter rådyrene liker å spise av. Gir beskyttelse i ca. 6 uker.

Forebygg problemer med rådyr

Beskyttelsesnetting: Problemene som kan oppstå med rådyr i hagen, er hovedsakelig at de spiser opp vekster og biter på små trær og unge planter. Du kan montere en beskyttelsesnetting på trestammene, og dermed beskytte dem mot både rådyr og gnagere.

Gjerde: Den absolutt beste måten å fjerne rådyr fra hagen på, er ved å sette opp et gjerde. Men på den annen side er det kanskje ikke så hyggelig å ha et gjerde rundt hele hagen. Det kan være nok å ha et gjerde ved den delen av hagen som er vendt mot en skogkant. Rådyr er spenstige dyr, og gjerdet bør derfor være ca. 180 cm høyt. Et annet alternativ er å kun sette gjerder rundt enkelte planter eller de delene av hagen der det pågår dyrking.

Velg planter som rådyrene ikke spiser: Tulipaner og krokus ser ut til å være rådyrets favorittmat. I hvert fall i boligområder. Velg heller planter som rådyrene ikke liker. Det kan for eksempel være ramsløk eller ulike liljer. Spør neste gang du kjøper løker til hagen.