Hem / Flått / Flåttprodukter

Bli kvitt / forebygg mot: Flått

Flåttbitt er et tilbakevendende problem i sommermånedene. Siden de finnes ute i det fri, kan man ikke gjøre så mye for å minimere forekomsten. Vi har imidlertid produkter som beskytter mot flått, og som hjelper deg med å fjerne dem. Hos oss får du alltid rask levering med Postnord Varebrev, samt enkel og sikker betaling med Klarna.

Populær akkurat nå

-4%
Opprinnelig pris var: 249 kr.Nåværende pris er: 239 kr.
-22%
Opprinnelig pris var: 89 kr.Nåværende pris er: 69 kr.

Viser alle 8 resultater

-4%
Opprinnelig pris var: 249 kr.Nåværende pris er: 239 kr.
-22%
Opprinnelig pris var: 89 kr.Nåværende pris er: 69 kr.
-53%
Opprinnelig pris var: 19 kr.Nåværende pris er: 9 kr.
-13%
Opprinnelig pris var: 159 kr.Nåværende pris er: 139 kr.

Bekjemp flått med:

Fjern alltid flått så snart du oppdager dem. Det kan gjøres med:

Flåttklype/flåttpenn: Den beste måten å bli kvitt flått på, er ved å bruke en flåttklype. Disse ser ut som et lite brekkjern, og finnes i flere ulike størrelser. De selges ofte i 2-pakning, slik at du har en klype for både de mindre og de større flåttene. Ta tak i flåtten, vri forsiktig og trekk oppover. Kan med fordel kombineres med en flåttfryser. Alternativt kan man bruke en flåttpenn. Dette er en «penn» med en løkke fremst. Legg løkken rundt flåtten og vri (se instruksjonene).

«Førstehjelpsskrin»: Flått skaper vanligvis ingen problemer – så lenge du fjerner dem på et tidlig stadium. Fjerning kan for eksempel gjøres med en flåttklype. For enda sikrere fjerning kan man kjøpe et mindre «førstehjelpsskrin» laget spesifikt for flåttfjerning. Dette er et skrin med frysespray, pinsett og desinfiserende alkohol. Det er lurt å ha hjemme til den dagen når du trenger å fjerne en flått fra kroppen til et menneske eller et dyr.

Flåttfryser: En frysespray som brukes i forbindelse med flåttfjerning med pinsett eller flåttklype. Ved å fryse flåtten først, vil den ufarliggjøres og samtidig gjøres mindre smittefarlig. Kan brukes på både dyr og mennesker.

Forebygg flåttproblemer

Å forebygge flåttproblemer innebærer både å minimere risikoen for å få flått, og å fjerne dem på et tidlig stadium. Følgende produkter og tips kan derfor brukes:

Lange ermer og bukser: Bruk lange ermer og lange bukser når du ligger i gresset eller går i skogen.

Flåttmiddel: I likhet med myggmiddel finnes det flåttmiddel fra flere forskjellige merker, blant annet som spray, servietter og roll-on. Vær nøye med å følge instruksjonene, særlig på barn.

Minimer antall smådyr: Flått spres ofte med dyr. Hvis du ofte har smådyr som villkanin i hagen, er risikoen for at også flåtten kommer dit større. Ved å skremme bort disse dyrene, kan du «bekjempe» flåtten.

Sjekk barn og dyr: Alle kan få flått, men barn og dyr bør sjekkes ekstra nøye, ettersom de ofte oppholder seg mer i skog og mark. I tillegg er det ikke sikkert at de selv merker når en flått har satt seg på dem. Hunder kan også prøve å slikke og bite for å forsøke å kvitte seg med flåtten, men dette kan gjøre ting verre.

Vaksinasjon: Når en flått biter seg fast i huden, kan det være ubehagelig, men det fører sjelden til noe verre enn litt ubehag. Men det finnes en risiko for visse sykdommer. Hvis du er bekymret, kan du ta en TBE-vaksine.

Refleksvest med flåttmiddel – for dyr: I stedet for å ha flåttmiddelet direkte på hundens pels, kan man bruke en refleksvest med innebygget insektmiddel. Vesten er behandlet med midler som holder mygg, flått og lopper unna. Dette gir effektiv beskyttelse, uten at hunden trenger å ha middelet direkte mot huden.