Hem / Muldvarp / Muldvarpprodukter

Muldvarp

Problemer med muldvarp i hagen kan føre til hull i plenen, jordhauger og at planter blir påvirket. Bekjempelsen er mest effektiv med muldvarpskremmere og muldvarpfeller – noe som også bekjemper vånd.

Populær akkurat nå

Viser alle 11 resultater

-11%
Opprinnelig pris var: 449 kr.Nåværende pris er: 399 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 289 kr.Nåværende pris er: 259 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Bekjemp muldvarp – en guide

Duftstoffer og muldvarpskremmere kan brukes til å skremme bort muldvarp og vånd fra deler av hagen. Hvis du ønsker å fange og ta livet av muldvarpen, bruker du heller en muldvarpsaks eller lufttrykksfelle. Nedenfor finner du de forskjellige produktene du kan benytte deg av i kampen mot vånd og muldvarp. Vi vil også vise deg ulike fordeler og ulemper ved disse produktene.

Velg riktig produkt

Velg riktig produkt for enten å skremme bort eller ta livet av muldvarp og vånd. Ofte vil kombinasjonen av skremmere og feller skape den beste effekten.

Muldvarpskremmer – lag vibrasjoner i bakken 

Muldvarpskremmere (drives av batteri eller solceller) skaper vibrasjoner i bakken som gjør at muldvarp og vånd opplever området som utrygt. Dermed søker de seg til andre steder. Den er enkel å bruke. Du bare trykker den ned i bakken og aktiverer den. Det kan hende du trenger flere skremmere, avhengig av størrelsen på hagen. Hvis bakken er steinete, eller hvis det er bygninger i veien, vil rekkevidden til vibrasjonene begrenses. 

Sork & Mullvadsfritt 1250 kvm produkt

Duftstoffer – skrem dem bort fra spesifikke steder 

Duftstoffer kan brukes for å skremme bort muldvarp og vånd fra mindre områder. Disse dyrene har en godt utviklet luktesans og blir irritert av sterke lukter. Duftstoffene kan derfor enten strøs over deler av plenen eller puttes ned i muldvarpgangene. Les på forpakningen hvor lenge duften forventes å vare. Hvis det regner kraftig, kan det være nødvendig med mer hyppig behandling, ettersom stoffene kan bli skylt bort.

Muldvarpsaks – fang og drep 

Muldvarpsaksen brukes for å fange muldvarp og vånd. Disse settes ned i muldvarphull og slår igjen når et dyr kommer i kontakt med fellen. Dyret blir effektivt avlivet med et kraftig mekanisk trykk. 

SuperCat Muldvarpfelle produkt 

Patronfelle - fang og drep under bakken 

Patronfeller monteres nesten helt under bakken, og skal ligge i en muldvarpgang. Når et dyr kommer nært nok, aktiveres fellen, og det skapes en kraftig trykkbølge i gangen. Det innebærer at dyret vil dø selv om det ikke er helt inntil fellen. Fordelen er at disse fellene også fungerer gjennom flere centimetere med jord, og at de befinner seg nesten helt under bakken.

Problemer som kan oppstå med muldvarp

Muldvarpen graver lange og dype tunnelsystem. De gangene som er nært overflaten, graves først og fremst for å finne mat. Disse brukes i en begrenset periode. Hvis de øverste gangene kollapser, vil det oppstå ujevnheter i bakken. Noen planter kan også skades så mye at rotsystemet dør. Muldvarpen er imidlertid ikke et dyr som utgjør skade på eiendom.

Ofte stilte spørsmål om muldvarper

Hva er forskjellen mellom de ulike muldvarpskremmerne?

Det som primært skiller dem fra hverandre, er om de går på batteri eller solceller samt hvor stort område vibrasjonene/lydene sprer seg til.

Hvorfor anbefales det at gresset klippes kort?

Gressklippere lager lignende vibrasjoner i bakken som en muldvarpskremmer. Dermed kan både muldvarp og vånd delvis skremmes bort. Dessuten gjør klippingen det lettere å raskt oppdage eventuelle muldvarphull.

Hvordan kan man se forskjell på ganger som laget av vånd og rotter?

Forskjellen ligger først og fremst i hvordan de oppstår. Gangene til vånden oppstår vanligvis midt på gressplenen. Rotter/mus holder seg derimot først og fremst nært fasader og steinrøyser. Det pleier også å være små hauger ved gangene hvis det dreier seg om vånd eller muldvarp.