Hem / Veggedyrprodukter

Bli kvitt veggedyr

Med limfeller og veggedyrkopper kan du oppdage veggedyrangrep i huset på et tidlig tidspunkt. Hvis du mistenker at det finnes veggedyr på hotellet du bor på, kan du bruke en madrassbeskytter for å minimere risikoen for at dyrene angriper personene i sengen. Under produktene finner du en lengre guide om veggedyr. 

Populær akkurat nå

-10%
Opprinnelig pris var: 557 kr.Nåværende pris er: 499 kr.

Viser alle 10 resultater

-6%
New
Opprinnelig pris var: 597 kr.Nåværende pris er: 559 kr.
New
-10%
Opprinnelig pris var: 557 kr.Nåværende pris er: 499 kr.
-5%
Opprinnelig pris var: 567 kr.Nåværende pris er: 539 kr.

Hurtigguide: Bli kvitt veggedyr

Kiselgur

Kiselgur kan brukes til å bekjempe en rekke krypende insekter. Strø kiselgur ut i tynne striper. Når insektene kommer i kontakt med middelet, vil det ytre skallet deres påvirkes, og de dør innen kort tid. Veggedyrfeller

Det finnes hovedsakelig to forskjellige modeller av veggedyrfeller. Den ene er en limfelle som veggedyr fanges i når de prøver å komme seg forbi limarket. Den andre er en liten skål som veggedyrene kan klatre inn i, men ikke komme seg ut av. Disse kan brukes for å oppdage angrep av veggedyr, hindre spredning og begrense dem slik at saneringen kan gjennomføres. Fellene kalles av og til «varslingsfeller», siden de varsler om et veggedyrangrep.

  • For å bekrefte eventuelle angrep
  • For å sjekke resultatene av saneringen
  • For regelmessige kontroller på steder hvor risikoen er ekstra stor

Selv om kiselgur og veggedyrfeller kan drepe veggedyr, brukes de ikke til total bekjempelse. De brukes heller til å oppdage veggedyrangrepene. Sanering! 

Dersom du har funnet veggedyr, må det som regel gjennomføres en sanering. Et saneringsfirma kan avgjøre om det skal gjennomføres en total sanering, eller eventuelle andre tiltak som skal iverksettes. Ta alltid kontakt med forsikringsselskapet ditt ved et veggedyrangrep, da saneringen muligens kan dekkes av boligforsikringen. 

Mest vanlig ved sengen

De aller fleste veggedyrangrep starter ved at veggedyret kommer seg opp i sengen. Det er altså ved sengebeina du bør sette ut feller for å oppdage mulige angrep så tidlig som mulig. Dette er også grunnen til at sengetrekk er den vanligste beskyttelsen mot veggedyr. Det finnes for eksempel en madrassbeskytter som pakker hele madrassen inn i plast, og som dermed gjør det umulig for lus å suge blod fra den som ligger i sengen om natten. (Se mer nedenfor)

  • Reduser risikoen ved å …

Sengebeskytter

Sengebeskytteren består av en teip som settes opp rundt sengebeina eller sengerammen. Det er kiselgur på overflaten av teipen, noe som gjør at veggedyrene som passerer over teipen vil dø. Madrassbeskytter

En madrassbeskytter omslutter madrassen i sengen din, og sperrer dermed veggedyrene som kan være i madrassen inne. Kan for eksempel brukes ved mistanke om veggedyr på vandrerhjem/hotell i utlandet. Vær oppmerksom ved utenlandsopphold og om du kjøper brukte møbler. Den vanligste årsaken til at veggedyr kommer inn i huset ditt, er via kofferter og klær når du har vært i utlandet, eller via brukte møbler. Dersom du har mistanke om at det kan være veggedyr på hotellet du bor på, skal du ikke legge kofferten eller bagen på gulvet. Du kan gjerne også ha klærne innpakket i poser. I tillegg bør klær/bager holdes unna sengen ettersom veggedyr hovedsakelig holder til i sengen. Du bør også vaske/fryse klærne umiddelbart hvis det viser seg at noen du har vært på besøk hos har veggedyr. 

Kjennetegn på angrep

Vanlige tegn på veggedyrangrep er rødhet, hevelse og kløe. Dette er fordi veggedyr kan krype ut av madrassen om natten for å suge blod fra dem som sover i sengen.

Et annet tegn er at de blir fanget i fellene som er satt ut. Veggedyrene kjennetegnes av en bred og oval kropp, og en gulbrun/rødbrun farge. Dersom det er montert limfeller eller andre insektfeller ved sengen, kan også andre insekter fanges. I slike tilfeller er det viktig å sjekke hva slags insekter det er snakk om, slik at bekjempelsen gjøres på rett måte. Veggedyr kan også oppdages ved at man finner avføringen (små mørke flekker) på madrassen eller andre steder hvor de gjemmer seg i løpet av dagen. Andre tegn er hudutslett og bittesmå blodflekker. 

Hvem betaler for saneringen?

Siden kostnaden for å sanere hele huset kan være over 100 000 kr, er det viktig å starte saneringen så snart veggedyrene oppdages. Husleieloven har ingen lovbestemmelse som direkte regulerer hvem som har ansvaret for veggedyrsaneringen. Etter praksis i Husleietvistutvalget er det imidlertid i utgangspunktet utleier som har ansvaret for veggedyrsaneringen. Kontakt utleier så snart du oppdager veggedyrene.

 De har vanligvis avtaler med saneringsfirmaer som kan utføre saneringen uten kostnad for leietakeren. Borettslag – Ta kontakt med styret i borettslaget. Både for at de skal kunne kartlegge hvor veggedyrene er, og for at de eventuelt kan ha forsikringer som kan brukes til sanering. Dersom borettslaget ikke kan hjelpe, kan du ta kontakt med forsikringsselskapet for boligforsikringen din. Villa – Ta kontakt med forsikringsselskapet hvor du har boligforsikring. 

FAQ om tilleggsprodukter

Er veggedyr farlige?

Nei, veggedyr er ikke farlige, men bitt kan gi både hevelser og kløe. Noen mennesker kan i tillegg få allergiske reaksjoner på spyttet som veggedyret avgir når de suger blod.

Kan veggedyr ødelegge vegger og møbler?

Nei, selv om de kalles veggedyr, finnes de hovedsakelig i senger og sofaer. De lever av blod og ødelegger ikke møblene.

Hvor lenge kan veggedyr leve i møbler og på klær?

Veggedyr kan overleve i omtrent 12 måneder uten å måtte suge blod. Dermed kan veggedyrene komme inn i huset via for eksempel brukte møbler, selv om disse har stått lenge i butikken før du kjøper dem.

Hva er den beste måten å bekjempe veggedyr på?

Produktene nevnt ovenfor kan brukes til å oppdage veggedyrangrep på et tidlig tidspunkt. Det er imidlertid nesten umulig å bekjempe dem på egen hånd. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og sjekk om saneringen er inkludert i boligforsikringen!

Hvordan kan veggedyrene nå sengen selv om det er limfeller på sengebeina?

Med limfeller rundt sengebeina kan ikke veggedyrene ta seg opp i sengen. De kan imidlertid komme med klærne. Legg derfor ikke klær eller andre tekstiler som tidligere har ligget på gulvet, eller som av andre grunner kan ha veggedyr på seg, i sengen.