Hem / Bananfluer / Bananfluefeller

Bananfluefeller

For å bli kvitt bananfluer er en bananfluefelle et godt verktøy. Her finner du feller og andre produkter som holder bananfluene borte.

Populära just nu

-15%
Opprinnelig pris var: 199 kr.Nåværende pris er: 169 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Viser alle 15 resultater

-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-15%
Opprinnelig pris var: 199 kr.Nåværende pris er: 169 kr.
-11%
Opprinnelig pris var: 89 kr.Nåværende pris er: 79 kr.
-8%
Opprinnelig pris var: 129 kr.Nåværende pris er: 119 kr.
-20%
Opprinnelig pris var: 49 kr.Nåværende pris er: 39 kr.
-20%
Opprinnelig pris var: 49 kr.Nåværende pris er: 39 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Hurtigguide: Bananfluefeller

Med bananfluefeller kan du fange hundrevis av bananfluer og holde bestanden nede. Hovedforskjellen mellom de ulike fellene er om lokkemiddel er inkludert eller ikke, samt utseendet.

Start bekjempelsen av bananfluene så snart du oppdager dem i huset. Ellers kan forekomsten øke eksplosivt – hver hunn kan nemlig legge ca. 500 egg, og det tar ca. 8 dager før egget blir til en flue.

Fordeler med bananfluefeller ...

Giftfritt: Blandingen som lokker til seg bananfluer, består av produkter som finnes i de fleste kjøkken. Det er et bedre alternativ enn å bruke insektspray med giftstoffer.

Langtidsvirkende: Sett ut et par bananfluefeller så snart de første fluene oppdages i huset. De vil deretter være effektive i flere uker.

Billig og enkelt: Bananfluefeller og lokkemidlene deres er billige å kjøpe og veldig enkle å bruke. Hvis du velger en felle som etterligner en frukt, kan den dessuten lett passe inn ved siden av fruktbollen eller ved vasken.

Funksjon og bruk

Alle bananfluefeller fungerer på lignende måte. En beholder som inneholder en væske, tiltrekker seg fluene. Fluene dør enten ved at de setter seg fast på det tilhørende limarket som sitter på toppen av beholderen, eller ved å drukne i væsken.

Det som skiller modellene fra hverandre er altså kun størrelse, utseende og om den kan brukes flere ganger. Se mer under «Ulike modeller».

Bruk:

Sett ut flere feller: Sett ut et par bananfluefeller der fluene befinner seg. Det er vanligvis på kjøkkenet, rundt spisebordet og vasken eller ved fruktskåler og planter.

Fyll på væske (hvis det ikke er inkludert): Hvis det følger med et lokkemiddel, helles dette i fellen. Deretter kan fellen brukes med en gang. Ellers må lokkemiddelet lages selv. Det kan for eksempel være rødvin, eddik og honning. Tilsett noen dråper med vaskemiddel for å fjerne overflatespenningen.

Flytt om nødvendig: Sjekk fellene etter 24 timer. Hvis de ikke har fanget noen fluer, bør de flyttes til et annet sted.

Ulike modeller

Med eller uten lokkemiddel: Et punkt som skiller fellene fra hverandre, er om lokkemiddelet er inkludert eller ikke. Et eksempel er NelsonGarden Bananfluefelle, som består av en krukke med tilhørende lokk med et påmontert limark. Det følger med flere limark, men lokkemiddelet må man blande selv.

Engangsfelle eller gjenbruksfelle: Engangsfellene er veldig enkle å håndtere. Åpne lokket og plasser fellen der bananfluene vanligvis befinner seg. Fluene vil krype ned i flasken/krukken og drukne i væsken. Når den er fylt opp med fluer, skrus korken på igjen, og hele fellen kan kastes. Den behøver ingen rengjøring. Gjenbruksfeller tiltrekker fluene og dreper dem på en lignende måte. De må imidlertid rengjøres etter at de er fylt opp med fluer. Deretter må man helle i nytt lokkemiddel.

Estetiske feller eller en vanlig krukke: Klassiske bananfluefeller består av en liten plastkrukke med lokkemiddel og lokk. Men hvis du vil at fellen skal «smelte inn» i omgivelsene, kan du velge en som ser ut som en sitron eller et eple.

Vanlige spørsmål om bananfluefeller

Er bananfluefeller farlige for barn?

Fellene kan fylles med ulike varianter av lokkemidler for å tiltrekke seg bananfluene. Det brukes ofte en blanding som blant annet inneholder eddiksyre, rødvin eller vineddik. Dette er væsker som barn ikke bør få i seg. Det finnes også mer «barnevennlige» lokkemidler man kan bruke. Men generelt sett bør insektfeller holdes unna barn og kjæledyr.

Hvorfor kjøpe en felle når jeg kan bygge min egen?

Fordelen med å kjøpe bananfluefeller, er bekvemmeligheten det medfører. Du kan kjøpe en ferdig blanding som effektivt tiltrekker seg fluene, eller krukker med limark på lokket. Det finnes også engangsfeller som kastes direkte etter bruk.

Kan jeg bruke insektspray mot bananfluer?

Ja, mange insektsprayer er effektive mot bananfluer, og kan sprayes direkte på dem. Et eksempel er Radar insektspray. For langtidsvirkende effekt anbefales imidlertid bananfluefeller.