Hem / Fugle / Fugleprodukter

Skrem vekk fugler

For å bli kvitt fugler er et fugleskremsel et godt hjelpemiddel. Her finner du fugleskremsel og andre produkter som holder fuglene borte.

Populær akkurat nå

-17%
Opprinnelig pris var: 419 kr.Nåværende pris er: 349 kr.

Viser alle 12 resultater

-17%
Opprinnelig pris var: 419 kr.Nåværende pris er: 349 kr.
-9%
Opprinnelig pris var: 219 kr.Nåværende pris er: 199 kr.

Hurtigguide: Bli kvitt fugler

Høye fugleskrik, fuglebæsj og fugler som kommer alt for nært. Mange problemer kan løses med de riktige produktene og forebyggende tiltak. Vi anbefaler først og fremst forskjellige former for fugleskremsel. Men du kan også bruke fuglepigger og gel i tillegg.

Bekjemp fugler med:

Fugler skal ikke bekjempes med feller, gift eller annet som skader dem. Den beste måten å holde fuglene unna på, er ved å skremme dem bort. Men det finnes også spesifikke tiltak som kan iverksettes for å holde fugler borte fra et spesifikt sted.

Fugleskremsel/-silhuetter/-imitasjoner: De mest effektive produktene er flyvende fugleskremsel. De består av en lang pinne eller en stang med en roterende topp. På toppen er det festet snor med en rovfuglsilhuett. Rovfuglsilhuetten beveger seg uregelmessig i vinden. Dette er det beste produktet når større områder skal beskyttes mot fugler. Både silhuetter som settes på vinduer, og de som er festet til en stang har en lignende funksjon. Ved å imitere rovfugler, skremmer de vekk andre fugler.  Silhuetten i vinduet kan derimot brukes for å oppnå en litt mer spisset effekt enn silhuetten som er festet til en stang.

Fuglepigger: Monteres på et flatt underlag, og gjør det umulig for fuglene å sette seg. Brukes først og fremst på mindre områder, som for eksempel oppå stolper eller deler av tak.

Fuglegel: Fuglegel gir samme effekt som fuglepigger, men i stedet for pigger legger du ut en gel som fuglene ikke liker å stå på. Bli kvitt fugler som ofte setter seg på gjerder eller lyktestolper. Gelen bør ikke brukes på steder hvor barn kan komme til den.

Forebygg fugleproblemer:

Det finnes noen tiltak som vil redusere antall fugler. Men for å holde fuglene borte, kreves det stort sett en eller annen form for fugleskremsel. Det som kan gjøres for å holde dem vekk er:

Forlatte reir: Sjekk hagen for fuglereir når våren begynner. Hekketiden begynner for de fleste fugler i mars/april, så eventuelle reir må være fjernet før den tid. Gå tilbake et par dager etter at du har fjernet reiret for å se om fuglene har begynt å bygge et nytt reir på samme sted. Noen ganger må fuglereir fjernes flere ganger før fuglene gir opp.

Ikke mat: En viktig årsak til fugleproblemer er mat som blir liggende ute, eller at fuglene til og med mates. Det er forklaringen på mange av problemene som oppstår ved småbåtshavner og strender.

Få bort fugler fra taket: Har du problemer med fugler som bygger reir på taket? Bruk fuglebånd og fuglepigger, og trekk snorer som ligger ca. 10 cm fra taket. Snorene gjør det betydelig vanskeligere for fuglene å bygge reir.