Hem / Brunskogsnegler / Snegleprodukter

Sneglemiddel

Den mest effektive måten å redusere antall snegler i hagen på, er ved å bruke sneglemiddel (sneglegift). Middelet dreper sneglene og reduserer dermed bestanden på langsikt. Ettersom det tar noen dager før middelet når maksimal effekt, kan bekjempelse i første omgang suppleres med sneglefeller eller sneglegjerder.

Populær akkurat nå

-7%
Opprinnelig pris var: 149 kr.Nåværende pris er: 139 kr.

Viser alle 4 resultater

-7%
Opprinnelig pris var: 149 kr.Nåværende pris er: 139 kr.

Funksjon og bruk

Det finnes minst to forskjellige kategorier av sneglemidler som brukes til å bekjempe snegler i hager og i offentlige miljøer.

Nemaslug (biologisk bekjempelse)

Nemaslug består av millioner av nematoder som spres over området der sneglene befinner seg. Deretter vannes jorda slik at nematodene siver ned i jorda. De oppsøker sneglene, og vil sakte, men sikkert drepe dem. Dette er altså et helt biologisk og giftfritt sneglemiddel. Full effekt oppnås etter ca. 6 ukers behandling med nematoder.

Mineralgranulat (Ferramol)

Mineralgranulat (Ferramol) kan brukes mot alle slags snegler. Sneglene spiser opp produktet og får en sterk metthetsfølelse som resulterer i at de trekker seg tilbake. Det er derimot en falsk metthetsfølelse, som gjør at sneglene snart dør av sult.

Bekjempelsesmiddelet spres over jordoverflaten der sneglene har blitt observert. Mange av disse midlene gir best effekt hvis de er fuktige. Det er særlig når bakken er fuktig at sneglene kommer frem til jordoverflaten. Det kan derfor være nødvendig med vanning for at dette sneglemiddelet skal ha best mulig effekt. Middelet er aktivt i ca. 4 uker. Beregn 1 kg per 200 kvadratmeter. Restproduktet blir til næringsstoffer for planter. Dette er altså ikke en gift som ødelegger naturen.

TIPS – Kjøp en sneglestasjon hvor sneglemiddelet kan plasseres. Dermed risikerer ikke produktet å bli spist av gnagere, fugler eller andre dyr.

(Følg alltid instruksjonene på emballasjen) 

Skap beskyttelse under bekjempelse

Uansett hvilket sneglemiddel du velger, må du regne med at det tar noen uker før det oppnår full effekt. Selv om bestanden vil gå ned, er det umulig å få det 100 % sneglefritt. Derfor kan det settes opp ulike typer beskyttelse rundt planter og trær, for å beskytte dem mot snegleangrep. Dette kan for eksempel gjøres med:

Kobberteip: Når sneglene beveger seg over kobberteipen, får de et ubehagelig støt som gjør at de velger en annen vei. Støtet er ikke farlig for sneglen, men er så ubehagelig at ønsket effekt oppnås.

Metall- eller plastgjerde: Den sikreste måten å holde snegler unna blomsterbed og plantekasser på, er ved å sette ut et fysisk hindring, som vanligvis kalles for et sneglegjerde. Disse skaper en tydelig barriere, og har en brettet kant som sneglene ikke kan krysse.

Sneglebarriere (middel): Et annet alternativ er å strø et pulver som skaper en sneglebarriere. Pulveret gjør at sneglene tørker ut, noe som er ubehagelig for dem. Dermed velger de å ta en annen vei.

FAQ

Hvorfor kan jeg ikke bruke sneglegift med metaldehyd?

Metaldehyd er i dag et forbudt bekjempelsesmiddel. Dette er fordi giften blir liggende i sneglen, og dermed også forgifter andre dyr som spiser sneglene.

Er Ferromol giftig for andre dyr?

Nei, det er ikke giftig for kjæledyr eller andre dyr. Det er til og med vanlig at rotter og mus spiser opp midlet. Dette er en av grunnene til at det kan plasseres i spesielle sneglestasjoner.

Sneglemiddel, sneglegift eller Ferramol – hva er forskjellen?

Sneglemidler er forskjellige typer midler som bekjemper snegler, inkludert Ferramol og Nemaslug. Sneglegifter er biologiske eller kjemiske midler som dreper sneglene (Ferramol er det vanligste).