Kobberteip

Kobberteip (snegleteip) brukes for å beskytte mot snegler ved for eksempel dyrking i potter og plantekasser. Teipen festes rundt disse, og når sneglene kommer i kontakt med tapen, får de et lite elektrisk støt. Disse oppleves som ubehagelige, og sneglen vil ikke passere teipen. Les guiden vår under produktene om hvordan kobberteip brukes mest effektivt for å holde snegler borte.

Viser alle 2 resultater


Slik fungerer kobberteip for snegler

Kobberteip er en effektiv og miljøvennlig måte å skape barrierer som sneglene ikke kommer forbi. Teipen brukes blant annet til å holde sneglene unna mindre avlinger (krukker, plantekasser osv.) og små uteplasser. Kobberteipen festes til en tørr og ren overflate. Den fester seg for eksempel veldig godt til høvlet og impregnert tre, som er et vanlig materiale å bygge plantekasser av. Dersom teipen skulle løsne, er det også mulig å feste den igjen på treet med en tegnestift eller stiftepistol. Ved kontakt med kobberteipen vil sneglene få et veldig svakt elektrisk støt. Sneglenes slim skaper disse støtene i kontakt med kobber (som leder strøm veldig bra). Dette støtet er ubehagelig for dem, og får dem til å velge en annen vei. Støtene vil altså ikke drepe sneglene eller andre dyr. Teipen beskytter mot sneglene, men bekjemper dem ikke. For å oppnå best effekt, kan derfor kobberteipen brukes til å beskytte avlinger, samtidig som sneglene bekjempes med sneglefeller og et naturvennlig bekjempelsesmiddel (se tilleggsprodukter nedenfor).

Montering og bruk

  • Prøv å feste den

Tørk av overflaten og test om teipen fester seg tilstrekkelig. På grovmønstret tre og betong kan det være vanskelig å få teipen til å feste seg.

  • Tørt og rent

Overflaten som kobberteipen skal festes på, må være tørr og ren.

  • Sett på

Planlegg slik at teipen faktisk skaper den barrieren du ønsker. Altså at den når rundt hele objektet som skal beskyttes. Det er best å sette på kobberteipen før sneglesesongen starter. Ellers er det fare for at det er snegler på «feil» side av barrieren.

Rengjør ved behov

Skulle det komme mye jord, greiner og annet smuss på teipen, er det fare for at sneglene kan passere uten å få det avskrekkende støtet. Dette skjer hovedsakelig hvis teipen er montert nært bakken, for eksempel i bunnen av en potte. Teipen er riktignok glanset, og tåler smuss bra, men vær og vind kan likevel skape «frie veier» for sneglene.  

Tilleggsprodukter

Kobberteip brukes til å skjerme og beskytte en spesifikk del av hagen. Det kan for eksempel være for å hindre at sneglene kommer inn i blomsterbedene eller opp på terrassen. De blir imidlertid ikke bekjempet. Ønsker du bekjempelse, kan følgende produkter brukes. Nematoder

Det finnes flere bekjempelsesmidler mot snegler som består av nematoder. Disse vannes ned i plenen, og deretter oppsøker de sneglene og bekjemper dem. En biologisk og helt naturlig måte å bekjempe snegler på. Det tar imidlertid opptil 6 uker før full effekt oppnås. Ferramol

Det middelet som brukes mest til bekjemping av snegler, er Ferramol. Dette er et granulat laget av jernfosfat, som er helt biologisk nedbrytbart. Smakstilsetninger lokker sneglene til å spise granulatet, noe som gjør at de dør i løpet av få dager.

FAQ

Fester teipen seg til alle typer overflater?

Nei, teip fester seg generelt dårlig til svært «grove» materialer. Dermed vil det være vanskelig å feste den til for eksempel betongpotter. På tre kan du bruke stifter for å få et bedre feste.

Er støtene farlige for dyrene?

Nei, støtene som oppstår er så svake at sneglene kun opplever dem som ubehagelige. Det er derfor en helt dyrevennlig måte å holde sneglene borte på.

Hvor lenge er kobberteipen aktiv?

Teipen fungerer i flere sesonger. Hvis teipen begynner å bli veldig påvirket av vær og vind, bør den skiftes ut.

Er snegleteip det samme som kobberteip?

Ja, det finnes litt forskjellige navn på dette produktet, men det er akkurat det samme. En teip som er laget av kobber, som lager en barriere som sneglene ikke vil krysse.