Hem / Insekter / Insektsprodukter

Bli kvitt insekter

Insekter kan bekjempes med alt fra limfeller og insektsspray til rødseder og kiselgur. Det som framfor alt avgjør hvilke produkter man bør velge, er hvilke insekter som skal bekjempes.

Populær akkurat nå

-10%
-5%

Viser alle 35 resultater

-10%
-15%
-29%
-17%
-10%
-14%
-8%
-17%
-14%
-23%
-10%
-10%

Guide: Bli kvitt insekter

Ved å velge riktige produkter, kan man effektivt bekjempe insektene. Nedenfor presenteres de ulike produktkategoriene som finnes, og hvordan de brukes best. Kombiner gjerne flere ulike produkter, ettersom de bekjemper insekter på ulike måter. 

OBS! Bekjempingen blir mer effektiv dersom du vet hvilke insekter som skal bekjempes. Det er for eksempel forskjell på produkter mot maur og pelsbiller. De produktkategoriene som presenteres nedenfor er for generell bekjemping av insekter. 

Se også utvalget vårt av produkter spesifikt til:

 • Mygg
 • Pelsbiller
 • Veps
 • Sølvkre
 • Maur
 • Edderkopper

Hvilket produkt passer best?

Insektsfeller 

 • Innendørs eller under tak
 • Limfeller
 • Mot krypende eller flygende insekter

Insektsfeller er i hovedsak såkalte limfeller. Dette er remser eller limark med duftmiddel som gjør at insektene lokkes til fellen, men deretter setter seg fast og dør. 

Limfeller anbefales mot krypende insekter, mens hengende limremser anbefales mot flygende insekter. Kan brukes både som generell bekjemping av bestanden, og ved problemer på spesifikke steder. Det er også vanlig at insektsfellene brukes året rundt for å oppdage eventuelle angrep på et tidlig stadium.

Insektsfangere

 • Inne og ute
 • Reduserer bestanden
 • Mot flygende insekter

Insektsfangere (kalles noen ganger for insektsdrepere) lokker til seg flygende insekter med UV-lys og dreper dem raskt med for eksempel et elektrisk støt. 

Det som først og fremst skiller de ulike modellene, er om de kan brukes utendørs og/eller innendørs, i tillegg til hvor stort område de kan bekjempe skadedyr på. De gir en god grunnbeskyttelse for å redusere mengden insekter på terrassen, i garasjen eller i stuen. 

Insektsspray

 • Inne
 • Aktiv og proaktiv bekjemping
 • Mot flygende og krypende insekter

Insektsspray kan både brukes direkte mot insektene for å drepe dem, eller for å skape en langvarig beskyttelse. De ulike produktene har imidlertid ulike virkningstider. Les på forpakningen, og følg alltid de instruksjonene som angis. 

Kiselgur

 • Rent naturmateriale
 • Dreper uten gift
 • Mot krypende insekter

Kiselgur et fint pulver som legges ut i linjer der maur, sølvkre og andre krypende insekter befinner seg. Middelet dreper insektene som passerer effektivt ved at det ødelegger insektenes ytre «skall». De tørker dermed ut og dør innen kort tid. 

Kiselgur kan brukes ved problemer med krypende insekter, og kan med fordel suppleres med for eksempel insektsfeller. 

Beskyttende produkter

Dersom insektene oppdages innendørs, er det viktig å forsøke å finne ut hvor de tar seg inn. Dette bør gjøres samtidig som bekjemping med for eksempel feller og insektsspray. Når du bruker beskyttende produkter, reduseres sannsynligheten for at det oppstår problemer. 

Rødseder

Rødseder avgir en duft som de fleste insekter vil unngå. Det gjelder for eksempel pelsbiller, møll og sølvkre. Blokker, kleshengere, kuler og olje av rødseder brukes blant annet i klesskap, siden det først og fremst er dette stedet disse insektene søker seg til. 

Mange velger å ha disse treproduktene i klesskapet året rundt for å redusere sannsynligheten for angrep. 

Insektsnetting

Insektsnetting foran vindu og dører reduserer sannsynligheten for å få insekter inn i hjemmet. Spesielt når vinduet står åpent for lufting døgnet rundt. Det finnes også spesielle insektsnettinger som brukes på barnevogner, luker på båter og over senger.  

Hold omgivelsene rene!

Forekomsten av de fleste krypende og flygende insekter kan reduseres betraktelig ved å holde det rent i hjemmet. Gammel frukt og søppel tiltrekker seg blant annet bananfluer, og matrester kan lokke til seg maur. Når man skal bekjempe insikter, bør man altså holde hjemmet rent og ryddig. Hold overflatene rene, unngå at madrasser ligger framme, ha mat i tette forpakninger og rengjør rundt og i avløp.

Ofte stilte spørsmål om insekter

Hvordan bekjempes insekter best?

Best effekt gis om du vet hvilken type insekt det er som skal bekjempes. Er det for eksempel møll, kan spesifikke møllfeller brukes, osv.

Hvorfor anbefales ikke kjemiske midler?

Kjemiske midler kan være skadelige for både miljøet og for de som bruker midlene. I de fleste tilfeller er de produktene som nevnes over minst like effektive. Det er bare i helt ekstreme tilfeller (når et skadedyrfirma må leies inn) at kjemiske produkter er nødvendige.

Når skal et skadedyrfirma kontaktes?

Begynn alltid med å bekjempe insektene med vanlige forbrukerprodukter. Hvis dette ikke hjelper, eller hvis det er ekstreme angrep, kan det være nødvendig å kontakte et skadedyrfirma. Begynn alltid med å kontakte forsikringsselskapet ditt, ettersom skadedyrkontrollen kan være dekket av forsikringen. Hvis du oppdager veggedyr, skal du alltid kontakte et skadedyrfirma. Dette gjelder selv om det bare er et par veggedyr. Det går ikke an å bekjempe veggedyr på egenhånd.