Insektsnetting

Med insektsnetting holder insektene seg på god avstand. Sov bedre om nettene og reduser antall insekter som tar seg inn i huset. Velg en insektsnetting som passer til døren, vinduene, sengen eller båtens dekksluke – eller lag din egen versjon med netting som selges som metervare.

Viser det ene resultatet


Hurtigguide: Funksjon og bruk

Alle insektsnettinger har i utgangspunktet den samme funksjonen – å holde insektene borte. Velg riktig modell, pass på at det er tett i kantene og reparer nettingen ved eventuelle skader.

Fordeler med insektsnetting

  • Holder insekter på avstand
  • Bærbar beskyttelse på reisen
  • Finnes med borrelås for enkel montering

Tilpass nettingen til funksjonen

Uansett om insektsnettingen skal beskytte en dør eller et vindu, er det første steget å tilpasse den til åpningen. Sørg for at den er stram, og at den er lett å sette opp og ta ned. Borrelås, vekter, magneter og trerammer er ulike effektive måter å få tett beskyttelse på. De fleste nettingene er tilpasset for vinduer som slås utover. Til vinduer som åpnes innover, må nettingen monteres på utsiden.

Reparer ved skade

Hvis det oppstår en rift eller en annen skade på insektsnettingen, kan den repareres relativt enkelt. Sy på en bit med ny netting over hullet med symaskin. Et enklere (men ikke like pent) alternativ er å sette en bit med gaffateip på hver side av netingen, slik at limet er vendt mot hverandre.

Vær kreativ

Til dører og vinduer finnes det netting med ferdige mål. Men insektsnetting kan også være nødvendig andre steder eller på ferie. Hvis du trenger egendefinerte mål og funksjoner, anbefales det å kjøpe netting som metervare og tilhørende tilbehør.

Velg insektsnetting ut ifra behov

Til vindu

Insektsnetting til vindu er en av de mest kjøpte modellene. Disse festes enkelt med borrelås, og kan klippes til slik at de passer perfekt til vinduet etter egne ønsker. Slipper inn både luft og lys. Et alternativ er insektsnetting som også stenger ute pollen.

Til dør

Insektsnetting foran dører har samme funksjon som netting foran vindu. Disse monteres ofte med borrelås, og gjør at døren kan stå åpen uten at insekter kan ta seg inn. Det blir ekstra lett å gå inn og ut dersom nettingen festes på en innerdør med en egen ramme.

Insektsnetting som metervare

Insektsnetting som metervare passer for deg som vil lage en eget netting med tilpassede mål og funksjoner. Kjøp på metervare og sy fast magneter, borrelås eller andre detaljer helt etter eget ønske.

Til ansikt og hode

En insektshatt eller mygghatt er redningen når man skal på bærtur, fjelltur eller kanotur. I hvert fall når det er ekstra mange insekter ute. Nettingen dras over en hatt, eller kan kjøpes med tilhørende hatt.

Til soveplassen på camping/telt

En insektsnetting til sengen vil bli verdsatt dersom du skal sove utendørs i et telt. Det eneste som kreves da, er at nettingen kan henges opp på en krok over deg (for eksempel i telttaket), slik at den beskytter godt mot alle flygende insekter.

Til båtens dekksluke

En netting som passer til båtens dekksluke, og som lar deg ha luken åpen for bedre ventilasjon. Kan være montert hele tiden.

Ofte stilte spørsmål om insektsnetting

Hvilken insektsnetting kan brukes for å beskytte uteplassen?

Det finnes nett som kan monteres på parasoller, og som strekker seg ned til bakken som en teltduk. På den måten kan et par personer sitte utendørs uten å bli forstyrret av insektene. Et alternativ er de større «paviljongene» av myggnetting som kan bygges opp. Hvis det først og fremst er snakk om problemer med mygg og knott, kan man bruke frastøtende produkter som myggspiral og Thermacell.

Hva innebærer det at nettingen er impregnert?

Nettingen beskytter både mot insekter og har en frastøtende effekt på mygg og knott. Dette er fordi nettingen er impregnert med et myggmiddel.

Hva menes med insektsnetting med ramme?

Nettingen kan være ferdigmontert på en ramme for å enkelt kunne settes inn i vinduet. På den måten trenger du ikke å sette inn kroker eller andre ting i vinduskarmen.