Insektsfeller

Kjøp en insektsfelle og bekjemp insekter innendørs og utendørs. Velg limfeller ved problemer med krypende insekter, og UV-feller (eller alternativt hengende limfeller) for flygende insekter.

Viser alle 15 resultater

-15%
-14%
-8%

Hurtigguide: Funksjon og bruk

Bruk en eller flere feller for å redusere bestanden av insekter, uansett om det er i garderoben eller på terrassen.

Velg insektsfelle ut ifra insekt

Er det flere ulike flygende insekter på terrassen som skal bekjempes eller møll på kjøkkenet? Velg insektsfellen ut ifra hvilke insekter som skal fanges. Se «Velg riktig insektsfelle» lenger ned i teksten.

Følg instruksjonene ved utplassering

Følg alltid instruksjonene som følger med produktet. Dette gjelder for eksempel hvor den skal plasseres og hvor ofte den eventuelt skal tømmes. Det vil øke effektiviteten.

Sjekk og tøm

Sjekk fangsten, og flytt eventuelt fellen til stedet der flere insekter skal fanges. Hvis det er et lokkemiddel i fellen, må dette byttes ut regelmessig i henhold til den inkluderte informasjonen.

Velg riktig insektsfelle

Hvilke insekter skal bekjempes?

Hvis det er spesifikke insekter som skal bekjempes, anbefales feller som er spesialisert for disse. Det finnes for eksempel: Møllfeller, bananfluefeller, myggfeller eller generelle limfeller for alle slags krypende insekter. Mange av disse fanger også andre insekter. Men ettersom fellen er spesielt tilpasset for disse insektene, øker effektiviteten. Hvis det er snakk om generell bekjempelse av insekter, anbefales UV-feller.

Fange eller beskytte mot?

Insektsfeller brukes for å fange og utrydde insektene. Et alternativ kan være å gi beskyttelse mot insektene. Bruk myggnetting, Mr Mosquito, Thermacell og andre beskyttende produkter som innebærer at insektene holder seg på avstand.

Krypende eller flygende?

For krypende insekter anbefales limfeller som plasseres ut der insektene forekommer. Når de går over fellene, setter de seg fast i limet og dør. Flygende insekter kan bekjempes både med hengende limfeller og UV-feller.

Bør mygg og knott bekjempes i hagen?

De mest effektive insektsfellene mot mygg og knott i hagen er de som drives av propan/butan. Disse skaper karbondioksid som lokker til seg insektene. Etter ca. 4 uker vil de nå full effekt, og kan bekjempe mygg og knott på en normalstor hustomt.

Ofte stilte spørsmål om insektsfeller

Hvilke insekter fanges i insektsfeller?

Hvilke insekter som fanges, avhenger av modellen. Noen fanger bare flygende insekter, mens andre bare fanger en spesifikk type insekter. For eksempel brukes veggedyrfeller nesten utelukkende for å oppdage veggedyr, mens feromonfeller lokker til seg kakerlakker, sølvkre og flere andre krypende insekter.

Hva er den beste måten å få bort insekter fra terrassen på?

For å få bort mygg og knott, anbefales myggavstøtende produkter som for eksempel Thermacell. Bruk limfeller dersom det er snakk om krypende insekter. UV-feller kan også brukes, men husk at disse lokker til seg insektene – så ikke plasser dem for nærme bordet.

Kan limfeller brukes mot alle krypende insekter?

Ja, limfeller kan plasseres ut der mindre krypende insekter pleier å forekomme, og fanger disse. Noen av disse fellene avgir feromoner som lokker til seg spesifikke insekter.