Fuglepigger

Fuglepigger monteres for eksempel på stolper, gjerder og lykter for å gjøre det umulig for fuglene å lande der. Ved å sette sammen lengdene av fuglepigger, kan du tilpasse lengden. Bruk fuglepigger for å holde fugler borte fra ett spesifikt sted. Hvis du heller vil skremme fuglene bort generelt, anbefales forskjellige typer fugleskremsel.

Viser alle 4 resultater


Bruk fuglepigger

Mål og legg dem fram

Begynn med å måle lengden som skal beskyttes med fuglepigger, og legg fram enheter som passer. Skal de for eksempel settes opp på et takmøne, kan det være praktisk å nummerere dem i den rekkefølgen de skal settes opp. 

Sett dem sammen

Monter sammen enhetene hvis de skal sitte ved siden av hverandre. Det skaper både et tydeligere feste og bedre beskyttelse. 

Monter og juster

Du får best feste hvis du skrur enhetene fast i underlaget. Det er imidlertid ikke alltid mulig å skru dem inn. I så fall kan monteringslim brukes (kjøpes i byggevarehandel). Fuglepiggene fra MotFågel kan justeres takket være 3waytec™. 

Kombiner med …

Fuglepigger er en effektiv beskyttelse mot fugler på et spesifikt sted, for eksempel på et takmøne. Men de skremmer ikke bort fuglene. Fuglene kan altså søke seg til andre plasser i nærheten. Det kan derfor være en fordel å kombinere dem med:

Fugleskremsel/fuglesilhuetter

Hvis du har problemer med fugler, bør du også benytte et fugleskremsel eller fuglesilhuetter for å skremme dem bort. Innen denne kategorien finner du alt fra enklere silhuetter som klistres på vinduet til fem meter høye stenger med en «drake» som flyr i vinden. 

Fuglenett

Et nett kan for eksempel brukes til å beskytte planter og busker. I dette tilfellet er ikke pigger noe alternativ. 

Fuglegel

Fuglelgel har samme funksjon som fuglepigger. Fuglene vil ikke stå på gelen, så de flyr til et annet sted. Fordelen er at gel kan brukes på de stedene hvor pigger ikke får plass.

Spørsmål og svar om fuglepigger

Kan man «bygge sammen» flere enheter med fuglepigger?

Ja, det er vanlig at de forskjellige enhetene kan hektes sammen, og på den måten danne en lengre sammenkoblet beskyttelse. Dette pleier å bli angitt i produktbeskrivelsen, og kan kreve at de ulike enhetene kommer fra samme fabrikat.

Kan man ha fuglepigger på takmønet?

Ja, for å få bort fugler fra takmønet er antagelig fuglepigger det mest effektive alternativet. Monter sammen piggene og bruk skruer for å forankre dem ordentlig.

Hvilket materiale er de laget av?

MotFågels fuglepigger er laget av rustfritt stål. Platene de står på er av kuldebestandig polykarbonat.

Kan fuglene bli skadet?

Nei, piggene har butte tupper og utgjør kun et hinder for fugler som prøver å lande. Dette kan sammenlignes med et tre med tettvoksende greiner.