Elektriske rottefeller

Elektriske rottefeller anbefales ved bekjempelse av rotter innendørs. Fordelen er hovedsakelig at rotten avlives effektivt, og at man enkelt kan tømme fellen uten å måtte ta på rotten.

Viser alle 3 resultater

Populær
-9%
Populär
-25%

Hurtigguide: Elektrisk rottefelle

Fordelene med elektriske rottefeller:

Hygienisk – du trenger aldri å ta på rotten

Sikker død – rotten blir drept gjennom flere støt

Indikasjon – fangst indikeres via en diode eller app

Enkelt oppsett – du slipper å risikere å bli slått over fingrene

Slik fungerer de

Rottefellen fylles med et åte, og rotten lokkes dermed inn i fellen som ser ut som en liten boks. Når rotta er helt inne i fellen, blir den utsatt for flere elektriske støt, noe som gjør at den helt sikkert dør. Fellen er også utformet slik at rotta ikke skal kunne rømme fra den. Her har den altså en fordel mot den klassiske slagfellen som kan slå skjevt og i noen tilfeller bare skade rotta.

Mange av disse fellene har indikatorer, for eksempel en liten diode som indikerer at fellen har lukket seg og fanget en rotte.

Rottefella kan da tømmes og settes opp på nytt. Siden det ikke oppstår ytre skader på rotten, er det lett å tømme fellen uten å måtte ta på dyret.

Når man deretter skal legge inn et nytt åte, kan dette gjøres helt uten risiko for å skade fingrene – noe som også er en fordel sammenlignet med slagfellen.

OBS! Bruk elektriske rottefeller kun innendørs og der det er fuktfritt. Siden det er snakk om elektrisitet, bør fellen aldri utsettes for fuktighet.

Ulike modeller innen elektriske rottefeller

Batteri eller elektrisk: Det vanligste er at rottefellene drives av et batteri. Et par modeller kan imidlertid også kobles til via vegguttak, noe som reduserer batteriforbruket. Selv om batteriene varer lenge, er det en fordel å kunne bruke strøm.

Hel eller delbar konstruksjon: De større modellene kan deles opp. Når rotta er fanget, fjernes fangstdelen, rotta helles ut og delen kan deretter renses. På de mindre modellene er fellen vanligvis i ett stykke.

Indikatorlampe eller wifi: Det vanligste er at elektriske rottefeller har en indikatorlampe som lyser når rotten fanges. En fleksibel løsning ettersom man ikke alltid kan se fra utsiden om det er en rotte i fellen eller ikke. Også praktisk hvis fellen står under en trapp, i en walk-in-garderobe eller på et annet mørkt sted. Et alternativ er å velge en elektrisk rottefelle med wifi. Via appen er det mulig å se om noe er fanget og når batteriene på fellen begynner å gå tomme. Dette er spesielt praktisk hvis du har flere feller som må sjekkes jevnlig. Krever tilgang til wifi og at en spesifikk app lastes ned.

Vanliga frågor

Hvor ofte må batteriene skiftes?

Det avhenger av hvor mange batterier som brukes i fellen. For eksempel krever den elektriske rottefellen VICTOR 4 stk. C-batterier, noe som forventes å være nok til å drepe rundt 50 rotter. Batterier kjøpes separat, og er altså ikke inkludert ved kjøp.

Kan rottefellene også fange mus?

Mange feller kan fange både rotter og større mus. I enkelte isolerte tilfeller er det imidlertid en risiko for at de minste musene er så små at de ikke aktiverer fellens elektriske støt. Velg derfor først og fremst en musefelle for museproblemer og en rottefelle for rotteproblemer. Muse- og rottefeller skal aldri plasseres der barn eller kjæledyr forventes å være. Selv om fellene er utformet med ulike typer sikkerhetsfunksjoner, er det alltid en viss risiko med elektriske støt.

Kan fellen være farlig for barn eller kjæledyr?

Nei.