Hem / Fluer / Flueprodukter

Middel mot fluer

Bekjemp fluer med limfeller, insektsmiddel, spray eller den klassiske fluesmekkeren. Den beste måten å slippe fluer på, er likevel å ha en beskyttelse som holder dem borte. Det skjer først og fremst med insektsnetting.

Les guiden vår lenger ned på siden om hvordan fluer bekjempes mest effektivt, og hvilke produkter som passer best ut ifra dine behov.

Populær akkurat nå

-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Viser alle 28 resultater

-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 69 kr.Nåværende pris er: 59 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-9%
Opprinnelig pris var: 549 kr.Nåværende pris er: 499 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 69 kr.Nåværende pris er: 59 kr.
-8%
Opprinnelig pris var: 129 kr.Nåværende pris er: 119 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 1,399 kr.Nåværende pris er: 1,199 kr.
-18%
Opprinnelig pris var: 219 kr.Nåværende pris er: 179 kr.
-53%
Opprinnelig pris var: 19 kr.Nåværende pris er: 9 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Hurtigguide: Fluer

Hvilke produkter du bør velge for å bekjempe flueplagen, er avhengig av hvor fluene befinner seg, og i hvilket omfang de trenger å bekjempes. I visse tilfeller bør du kombinere ulike produkter.

Bekjemp fluer med:

Fluepenn: Fluepennen brukes til å påføre en «strek» med gift på et jevnt underlag. Giften er virksom i 3–4 uker. Insekter som kommer i kontakt med giften, vil dø. Det er dermed en effektiv måte å bekjempe fluer på i for eksempel vinduer og på steder der spray eller limfeller ikke kan brukes.

Insektspray: Insektspray kan brukes mot de fleste små insekter. Spray direkte på insektene eller der de pleier å være. Les instruksjonene nøye, da disse sprayene kan variere svært mye når det gjelder hvor og i hvilken mengde de bør brukes.

Fluefelle (limfelle): Limfeller er enkle, billige og effektive feller som fanger fluer døgnet rundt. Dra limremsen ut av forpakningen og heng den opp i taket der fluene pleier å oppholde seg. Fluene, og andre flyvende insekter, tiltrekkes av remsen, setter seg fast i limet og dør. Det finnes også limfeller som er spesielt designet for bruk i vinduer.

Hvis du ønsker en større limfelle, anbefales «Slingan». Dette er en 400 meter lang limfelle som kan henges i taket eller i slynger når du skal fange fluer på større flater innendørs.

Insektsdreper (UV-felle): Insektsdrepere lokker til seg fluer og andre flyvende insekter med UV-lys. Når insektene treffer nettingen med strøm, dør de lynraskt av et elektrisk støt. Vær nøye med å velge modell ut ifra av om fellen skal brukes ute eller inne. Modellene varierer også når det gjelder hvor mange kvadratmeter de beskytter mot insekter.

Fluesmekker: Fluesmekkere kan brukes for å ta livet av enkeltfluer i huset. Kombiner med en insektsdreper som tar livet av fluer døgnet rundt.

Forebygg flueproblemer:

Bekjempelsen av fluer har best effekt hvis det kombineres med forebyggende tiltak. Det viktigste tiltaket er å ha insektsnetting foran dører og vinduer.

Insektsnetting: Insektsnetting foran vinduer, og eventuelt netting for dører, er et must for å holde fluer og andre insekter ute. Bare ved å sette opp netting, kan antallet fluer som tar seg inn i huset reduseres betraktelig.

Insektsnetting til mat: Insektsnetting til mat ligner en «kuppel» som settes over tallerkenen med mat eller kakefatet. På den måten blir maten beskyttet mot insekter frem til gjestene kommer og setter seg ved bordet.

Hold omgivelsene rene: Forebygg problem med fluer ved å holde kjøkken og bad rent. Om sommeren kan frukt legges i skapet i stedet for på et fruktfat. Ikke la søppelposen stå fremme, og ha et lokk på komposten.  Alt for å redusere mulighetene for fluene til å finne føde.

Limfelle – et forebyggende tiltak: Heng opp limfeller allerede i begynnelsen av våren. Da fanger du raskt opp de fluene som senere tar seg inn i huset. Fellene kan også brukes som en «indikator» på om det er insekter i huset.