Fluefelle

Med en fluefelle kan fluene bekjempes døgnet rundt – for eksempel på terrassen, i vinduet eller på utedoen. Velg mellom UV-feller og de enklere limfellene.

Populära produkter

-14%

Viser alle 16 resultater

-14%
-10%
-9%
-14%
-8%
-18%
179 kr

Hurtigguide: Funksjon og bruk

Fordeler med fluefelle

  • Effektive døgnet rundt
  • Fanger fluer, mygg og andre flyvende insekter
  • For innendørs- eller utendørsbruk

Velg felle avhengig av hvor fluene hovedsakelig er

Ved å velge en fluefelle tilpasset det stedet hvor fluene først og fremst befinner seg, vil bekjempingen være mest effektiv. Det er hovedsakelig limfeller og UV-feller som er alternativene. Se mer under overskriften «Velg riktig fluefelle».

Suppler med fluenetting og fluesmekker

Er flueproblemet innendørs? Sjekk om de tar seg inn gjennom vindu eller dører, og sett opp fluenetting der. En enkel fluesmekker kan også være effektiv mot enkeltfluer.

Plasser fellen på avstand fra barn og kjæledyr

De vanligste fluefellene er limfeller. Plasser disse utilgjengelig for barn og kjæledyr. De er riktignok ikke giftige, men de kan sette seg ordentlig fast i hår og pels.  

Velg riktig fluefelle

  • Limfelle

Limfellene består av et bånd med en klebrig overflate på én eller begge sider. Den mest klassiske fluefellen er en spiral som dras ut og henges i taket på kontoret, utedoen eller verandaen. Når fluene setter seg på båndet, sitter de fast og dør. Enkelt, billig og effektivt. En litt mer avansert limfelle er «Slingan», som består av et 400 meter langt limbånd. Klipp av ønsket lengde og heng det opp der fluene pleier å oppholde seg.

  • Fluefelle til vindu

Fluefeller til vindu er en mer tilpasset limfelle. I dette tilfellet er den tilpasset for å festes til den nedre kanten av vinduet. Limarket er ca. 15 x 7 cm stort og gjennomsiktig, og det kan også plasseres på andre flater, som f.eks. på fliser og glass.

  • UV-felle

UV-fellene lokker til seg fluer og andre flyvende insekter ved hjelp av UV-lys. Når fluene kommer nært nok, blir de drept av et elektrisk støt. Fellen er imidlertid ikke farlig for mennesker, siden den har en beskyttelse som gjør at bare små insekter kan ta seg inn. Velg en UV-felle for å redusere bestanden av fluer over lengre tid. De modellene hvor det oppgis at de skal brukes innendørs, kan kun brukes på steder hvor det ikke forekommer fukt.

  • Fluepenn

Fluepennen er egentlig ikke en felle. Det er heller et supplement til fluefellene. Tegn en strek med pennen, og påfør dermed gift, på steder hvor fluene og andre insekter pleier å være.

  • Fluefelle med åte

Bananfluefellen samt vepse- og fluefellen er to feller om lokker til seg insekter med åte. Putt saft eller noe annet søtt i fellen, så vil insektene drukne i væsken når de tar seg inn i fellen. Du kan både kjøpe ferdig åte for å lage din egen felle, og en felle med tilhørende åte.

Ofte stilte spørsmål om fluefeller

Finnes det UV-feller som kan brukes utendørs?

Ja, det finnes UV-feller som kan stå på steder hvor det forekommer fukt. Men hvis du ønsker å bruke det ute, er det svært viktig at det står oppgitt på produktet at det kan brukes utendørs. Hvis det ikke står, kan du heller bruke limfeller.

Kan man bruke gift for å bekjempe fluer?

Ja, både fluepenn og insektsspray inneholder gift. Når fluene kommer i kontakt med giften, dør de. Tiden giften er virksom, varierer avhengig av produkt. Den skal også kun brukes på steder som er utilgjengelige for barn.

Fanger fluefeller andre insekter også?

Ja, både limfellene og UV-fellene er effektive mot en rekke flyvende insekter. De er derimot ikke like effektive mot veps, humler og de litt større insektene.