Fluenetting

Bruk fluenetting i vinduer og døråpninger for å kunne lufte uten at fluer og andre insekter tar seg inn. Velg fluenetting ut ifra hvilken funksjon du ønsker. Det finnes for eksempel tilpassede nett til vindu, dører, barnevogner, telt og dekksluker.

Viser det ene resultatet


Hurtigguide: Funksjon og festeanordning

Fordeler med fluenetting

  • Holder fluer og andre insekter ute
  • Med borrelås, lim eller ramme
  • En rekke løsninger for vindu og dører

Det som først og fremst skiller de forskjellige fluenettingene for vindu og dører, er festeanordningen. Sjekk hvordan nettingen skal festes, og at dette er mulig på det aktuelle vinduet eller døren.

  • Borrelås

Å feste nettingen med borrelås er både enkelt og billig. Et borrelåsbånd festes rundt vindus- eller dørkarmen, og på den tilskårne nettingen. Deretter kan nettingen monteres ved behov. 

  • Ramme

Kjøp netting med tilhørende ramme hvis du ikke vil ha lim, stifter eller borrelåsbånd på vinduskarmen. Rammen tilpasses etter vinduets størrelse, og settes i åpningen når vinduet er åpent. Du kan gjøre det samme i døråpninger. Da lager du en slags innerdør.

  • Stifter

Hvis nettingen skal være oppe hele sommeren, kan den festes med tegnestifter eller stiftepistol. Da er det er ikke så enkelt å ta nettingen av og på, men det er en funksjonell løsning over lengre tid. 

Ferdigtilpasset fluenetting – eller tilpasse det selv?

Det finnes en rekke forskjellige fluenettinger som er tilpasset spesifikke formål, og av disse er fluenetting til dører eller vinduer det mest vanlige. Det er også mulig å kjøpe netting på rull og lage sin egen unike løsning.

  • Vindu

Når du skal sette opp fluenetting i et vindu, har du flere alternativer. En praktisk løsning er netting på ramme. Sjekk alltid at rammen som kjøpes kan tilpasse etter vinduets mål, og i så fall hvordan du gjør denne tilpasningen. Det kan for eksempel kreves en metallsag for å sage til de rette målene.

Et rimeligere alternativ er netting som festes til vinduet med borrelåsbånd. Fest borrelåsbåndet på karmen og nettingen. Så er det enkelt å sette det opp når du har behov for det. Et annet alternativ er å feste nettingen med dobbeltsidig teip.

  • Dør

Også her er det flere fluenettingalternativer. Det enkleste er fluenetting som festes til dørkarmen med borrelåsbånd. I og med at nettingen er todelt, er det enkelt å gå ut/inn samtidig som nettingen raskt går på plass igjen for å holde insektene ute.

Noen har vekter i nederkanten slik at nettingen raskt skal «falle på plass». Andre alternativer er magneter på midten, eller at fluenettingen monteres på en ramme som dermed fungerer som en innerdør.

  • Andre fluenettinger

Andre modeller er for eksempel dem som spennes over barnevognen, teltsengen eller dekksluken på en båt. Dersom det finnes tilpassede nettinger, anbefaler vi først og fremst disse.

Med reflekterende overflate eller pollenstopp?

Fluenettingen kan ha ytterligere funksjoner utover det å stoppe fluer og andre insekter. Noen typer har for eksempel så tett netting at de ikke slipper gjennom pollen. Et annet alternativ er netting med en reflekterende overflate på den ene siden. Det gjør at solstrålene i stor grad reflekteres bort, slik at det ikke blir like varmt i rommet. 

Ofte stilte spørsmål om fluenetting

Bør jeg velge et fluenetting i polyester eller aluminium?

De fleste fluenettinger i dag er laget av polyester. Et mykt, smidig og slitesterkt materiale. Før var det vanligere med aluminium, som er enda mer slitesterkt. Generelt anbefales polyesternetting.

Er det noen forskjell mellom fluenetting, insektsnetting og myggnetting?

Nei, de brukes for å oppnå samme mål – å holde insekter ute. Svært ofte står det også i produktbeskrivelsene at «myggnettingen også beskytter mot fluer og andre insekter» eller lignende.