Fluefangere

Bruk fluefangere for å fange og redusere fluebestanden. Det finnes modeller både for innendørs- og utendørsbruk. Disse kan også kombineres med klassiske limfeller.

Viser alle 14 resultater

-9%
Opprinnelig pris var: 549 kr.Nåværende pris er: 499 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 69 kr.Nåværende pris er: 59 kr.
-8%
Opprinnelig pris var: 129 kr.Nåværende pris er: 119 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 1,399 kr.Nåværende pris er: 1,199 kr.
-18%
Opprinnelig pris var: 219 kr.Nåværende pris er: 179 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.
-10%
Opprinnelig pris var: 99 kr.Nåværende pris er: 89 kr.

Hurtigguide: Funksjon og bruk

Velg fluefangere til innendørs- eller utendørsbruk

Sjekk alltid om fluefangeren er tilpasset for bruk innendørs eller utendørs. Utendørsprodukter kan til dels brukes innendørs – men ikke omvendt. 

  • Monter i riktig høyde

Sett fluefangeren nært et vindu (hvis det er der fluene kommer inn), og i ca. 2 meters høyde. Ved å plassere den høyt, holdes den på behørig avstand fra barn og kjæledyr. Dessuten flyr fluer generelt ikke nede ved gulvet.

Fang døgnet rundt – først og fremst om natten

Ha fluefangeren på døgnet rundt for å konstant bekjempe fluer og andre insekter. Natten er den viktigste tiden, fordi UV-lyset har best effekt når det er mørkt ute.

Fluefangere for innendørs- eller utendørsbruk

Det som først og fremst avgjør hvilken fluefanger du bør kjøpe, er om de skal brukes ute eller inne. Limfellene er de mest fleksible siden de ikke går på strøm.

For innendørsbruk

De fleste UV-fellene er kun egnet for innendørsbruk. Det er fordi de går på strøm. Fluene lokkes inn i fellen av UV-lyset, og dør av et elektrisk støt. Denne fellen fanger effektivt fluer og en rekke andre flyvende insekter. Sjekk hvor mange kvadratmeter fellen dekker, og suppler med flere feller hvis du vil dekke et større areal. 

For utendørsbruk

Produkter som går på strøm må være merket for utendørsbruk for å kunne brukes ute eller på steder der det forekommer fukt. Ellers er det en risiko for at fellen får kortslutning, noe som kan være brannfarlig. 

Det finnes også UV-feller til utendørsbruk, men disse koster generelt litt mer på grunn av kravet om økt sikkerhet. 

  • Limfeller – både ute og inne
  • Limfeller kan brukes både innendørs og utendørs. Det eneste som er viktig, er at fellene plasseres under tak, slik at det ikke regner på dem. 

En av de aller vanligste modellene er spiralfellen som trekkes ut og henges opp i en krok i taket på terrassen, utedoen eller i uthuset. Sørg for å henge den på et sted hvor det ikke går folk som kan få limfellen i hodet/håret.

FAQ

Kan myggfeller brukes som en fluefelle?

Ja, en del myggfeller tiltrekker seg også fluer og andre flyvende insekter. Et eksempel er AMT 100+ Rapid Action som lokker til seg en rekke insekter med dufttabletter. Denne fellen er tilpasset for utendørsbruk.

Hvor ofte må UV-rørene skiftes?

En grunn til at fluefangere med UV-lys ikke er like effektive etter en stund, er at UV-lysene etter hvert mister noe av effekten sin. Les i bruksanvisningen når du må bytte lysrør. Til de større fluefangerne kan du også kjøpe separate UV-lysrør. Vanlige UV-lysrør kan måtte byttes én gang i året, mens LED-lyskilder varer betydelig lenger.

Hvilke ulike typer limfeller er det å velge mellom?

Limfeller kommer i en rekke forskjellige varianter. Velg det alternativet som passer best til det stedet fluene pleier å være. Hvis de flyr rundt i rommet, kan du henge spiralfeller fra taket, og hvis problemet er størst ved vinduet, kan du plassere ut limfeller som festes på innsiden av vinduet.