Hem / Vånd / Våndprodukter

Vånd (jordrotte)

For bli kvitt vånd, er en våndfelle et godt hjelpemiddel. Her finner du feller og andre produkter som holder vånden borte. Hos oss får du alltid rask levering med Postnord Varebrev, samt enkel og sikker betaling med Klarna.

Populær akkurat nå

-17%

Viser alle 12 resultater

-11%
-11%
-10%
-17%
-25%

Hurtigguide: Bli kvitt vånd

Har du problemer med vånd i hagen? Her finner du produktene og rådene som gjør hagen våndfri. Bekjemp vånd med feller og skremmere, og beskytt eiendommen med netting og duftstoffer.

Bekjemp vånd med:

Våndfelle: Det finnes et par forskjellige modeller av våndfeller som effektivt fanger og avliver vånd. Det som skiller dem fra hverandre, er hvordan vånden drepes (for eksempel med en mekanisk fjær eller med en kruttpatron som skaper en trykkbølge) og om de kan brukes under bakken eller ikke. Hvis du har problemer med vånd under bakken, anbefaler vi feller som kan graves ned. Hvis du vil bekjempe vånd over bakken, kan du også bruke vanlige slagfeller (muse- og rottefeller). Det finnes også feller for levende fangst som kan brukes på både mus, rotter og vånd. Du bør imidlertid bruke ulike åter avhengig av hvilket dyr du skal fange. Vånd vil lokkes av grønnsaker.

Våndskremmer: Muldvarp- og våndskremmere lager små vibrasjoner i bakken som skremmer bort dyrene. Omfanget av våndskremmerens virkeområde vil avhenge bakkens tetthet og substans. Våndskremmere fungerer best i kompakt leirjord. Går på batteri eller solceller. De med batteri dekker størst overflate.

Forebygg problemer med vånd:

Den beste måten å få bort vånd på, er å jobbe aktivt med feller og proaktivt med netting og beskyttelse.

Duftstoffer: Duftstoffer kommer i pulver-/pelletform, og kan legges der du vil ha beskyttelse mot muldvarp og vånd. Duftstoffene forvirrer luktesansen til dyret, noe som gjør at det ikke klarer å finne fram til maten som finnes i hagen.

Bruk robotgressklipper: Vånd blir skremt av vibrasjoner i bakken, og holder seg gjerne unna mennesker. Det er en fordel å ha en robotgressklipper som regelmessig klipper og beveger seg på plenen. Når gresset holdes kort, reduseres dessuten risikoen for at vånden skal trives.

Våndnetting: En muldvarp- og våndnetting graves ned i bakken (til ca. 1 meters dybde) og utgjør et fysisk hinder for vånden. Dersom de graver seg fram til nettingen, blir de tvunget til å ta en annen vei. Hvis naboene har problemer med vånd, kan det altså være verdt det å grave opp en 15 cm bred og ca. 100 cm dyp grøft hvor plastnettingen kan legges ned. Å grave ned netting, er den beste måten å holde vånden borte på. Men samtidig kreves det mye arbeid å lage en slik beskyttelse.

Ikke gi dem mat: I likhet med en rekke andre skadedyr og gnagere, tiltrekkes vånd av steder hvor det finnes mye mat. Hvis du for eksempel har et fuglebrett, er det stor sjanse for at en god del av fuglematen faller ned på bakken og lokker til seg skadedyr.

Plant løk: Vånd liker ikke gressløk, hvitløk eller rutelilje. Ved å plante løk, kan man holde vånden borte fra blomsterbedene. Men benytt gjerne duftstoffer i tillegg.

Tett sprekker: Vil du bli kvitt en vånd som har tatt seg inn i huset? I så fall bør du først tette sprekker og prøve å kartlegge hvor vånden har komme seg inn. Dette forekommer først og fremst på hytter eller i villaer hvor det ikke bor så mange mennesker.