Våndskremmer

Med en våndskremmer kan du redusere både vånd- og muldvarpproblemer i hagen. Skremmeren lager vibrasjoner som får vånden til å forlate området. Hvis du har problemer med vånd i steinete grunn, uthus eller andre områder hvor vibrasjonene til våndskremmeren ikke når frem, anbefaler vi våndfeller.

Viser det ene resultatet

-11%

Fordeler med våndskremmere

  • Langtidsvirkende
  • Skremmer også bort muldvarp
  • Dekker en stor overflate

Funksjon og bruk

Sett i batteri (ikke på solcellemodellen): Våndskremmeren kan enten gå på batterier eller solceller. Ved batteridrift er første steg å sette inn riktige batterier.

Utsetting: Grav en liten grop som er omtrent halvparten så dyp som høyden på våndskremmeren. Det kan for eksempel gjøres med et spett. Sett skremmeren ned i bakken og trykk jorden hardt rundt det slik at den står støtt. Hvis bakken er myk, kan du trykke skremmeren rett ned. Du må imidlertid aldri slå på den for å presse det ned i bakken. Da risikerer du at den går i stykker. I produktbeskrivelsen og de inkluderte instruksjonene oppgis det hvor stort areal skremmeren kan dekke. Hvis grunnen er steinete eller har mye røtter, må du regne med en mindre effekt enn det som oppgis.

Våndskremmeren lager vibrasjoner: En våndskremmer lager vibrasjoner i bakken, noe som skremmer bort vånden. Vibrasjonene skader ikke dyrene.

Tips på veien

Kombiner med et avskrekkende middel: For å øke effekten, kan et avskrekkende duftstoff legges ut i hagen for å holde gnagere borte.

Solcelledrevet eller batteri: Noen våndskremmere går på batteri, og andre drives av solceller. Fordelen med batteri er at skremmeren også kan plasseres der det ikke er direkte sollys. Ulempen er at batteriene må byttes regelmessig.

Felle ved vedvarende problemer: Siden en våndskremmer skremmer bort vånden med vibrasjoner i bakken, kreves det at vibrasjonene faktisk sprer seg til de stedene hvor vånden oppholder seg. Derfor er skremmeren mest effektivt på åpne flater, og kan kompletteres med våndfeller.

FAQ

Hvor stor flate dekker en våndskremmer?

Virkeområdet oppgis både i produktbeskrivelsen og i den inkluderte bruksanvisningen. Dersom det oppgis at skremmeren dekker 400 kvadratmeter, betyr det at vånden blir skremt inntil ca. 20 meter fra skremmeren. På større flater kan det derfor kreves flere skremmere.

Skremmes også andre dyr?

Ja, våndskremmere skremmer også bort muldvarp.

Hvor lenge holder batteriene?

Hvor ofte batteriene må byttes, avhenger av hvor mange batterier modellen bruker. Siden skremmeren avgir regelmessige vibrasjoner, merker du lett om den ikke lenger er aktiv. Sork & Mullvadsfritt fra Silverline oppgir at denne modellen kan være effektiv i inntil fire måneder med ett batterisett.