Vepsefeller

Med vepsefeller kan du bekjempe veps på et mindre område. Fellen tiltrekker seg vepsene, hvorpå de kryper inn i fellen og drukner. Ved større problemer bør imidlertid bekjempelsen gjøres med vepsespray/skum. Dette bekjemper hele vepsebolet.

Viser alle 6 resultater

-9%
Opprinnelig pris var: 549 kr.Nåværende pris er: 499 kr.
-14%
Opprinnelig pris var: 69 kr.Nåværende pris er: 59 kr.

Fordeler med vepsefeller

  • Fang veps uten gift. Bruk lokkemidler som finnes på de fleste kjøkken.
  • Både utendørs og innendørs. Fellen tiltrekker seg og dreper vepsene.
  • Gode kundeanmeldelser. Flere kunder har fortalt om effektiviteten til fellen.

Funksjon og bruk

Vepsefeller finnes i flere ulike modeller, men uansett utseende/modell fungerer de på samme måte.

  • Hell i lokkemiddelet

Hell lokkemiddelet (noe søtt og velduftende) i beholderen. Lukk lokket.

  • Plasser ut vepsefellen

Plasser et par vepsefeller på de stedene hvor det har blitt observert veps. Det kan være både innendørs og utendørs. Husk imidlertid at fellens funksjon er å tiltrekke seg vepsene. Derfor bør de ikke plasseres/henges der du selv ønsker å oppholde deg. Fellene bør for eksempel ikke settes opp ved innganger, vinduer eller på spisebordet.

  • Vepsene fanges

Vepsene vil bli tiltrukket av fellen takket være den klare, gule fargen og den søte lukten. De vil krype inn i den for å få tilgang til det søte – men klarer deretter ikke å komme seg ut igjen. Dermed vil de drukne i lokkemiddelet.

  • Kontroller, tøm, bruk på nytt

Kontroller om det er blitt fanget veps noen ganger i uken. Hvis du ikke finner noen veps i fellen, bør den flyttes til et annet sted hvor det finnes flere veps. Hvis det ligger flere døde veps i fellen, kan den tømmes, rengjøres, fylles og henges opp igjen.

De fleste vepsefeller er laget av hardplast og kan rengjøres med vaskemiddel eller i oppvaskmaskin. Rengjør alltid fellen grundig, slik at ikke lokkemiddelet blir liggende igjen og mugne eller gjære.

Ulike modeller – hva er forskjellen?

Det er ikke mye som skiller de ulike modellene fra hverandre. De har nøyaktig samme funksjon (se over), så den eneste forskjellen er om lokkemiddelet er inkludert eller ikke – samt utseendet.

Med eller uten lokkemiddel

Hvis du synes det er praktisk å få «alt i ett», kan du kjøpe vepsefeller med lokkemiddel. Ellers kan konsentrert saft, sirup eller annet søtt brukes for å tiltrekke seg vepsene. De inkluderte lokkemidlene er imidlertid utviklet for virkelig gode resultater.

Utseende

Skal fellen se ut som en bikube, honningkrukke eller noe annet? Dette er bare en smakssak basert på hva som passer inn på terrassen eller i hagen din. Hovedsaken er at fellen har en klar, gul farge som bidrar til å tiltrekke seg vepsene.

Eller skrem dem bort (mer dyrevennlig)

Ønsker du ikke å drepe vepsene, men vil likevel få dem bort fra terrassen eller inngangen? Et alternativ er å sette opp en vepseskremmer. Det er en imitasjon av et vepsebol som for eksempel kan henges i taket på terrassen.

Siden veps er territorielle insekter, vil de «skremmes bort» av det falske vepsebolet. Effekten vil kun oppstå dersom det ikke finnes andre vepsebol innenfor ca. 5 meters radius. Sørg for å fjerne eventuelle ekte vepsebol før du setter opp det falske bolet.

FAQ

Hvorfor har man vaskemiddel i lokkemiddelet?

To dråper vaskemiddel er nok til å bryte overflatespenningen. Dette gjør at veps (og fluer) drukner raskere.

Kan vepsefellen plasseres ved siden av et vepsebol for å drepe alle vepsene?

Nei, vepsefeller fanger og dreper enkeltflygende veps. De kan ikke brukes til å drepe hele populasjoner. Hvis du har funnet et vepsebol, bør dette i stedet fjernes eller sprayes med vepseskum. Vepseskum kan også brukes til å tette sprekker i tilfeller hvor vepsene har bosatt seg i en vegg eller lignende.

Kan jeg bygge min egen vepsefelle?

De fleste insektfeller kan bygges på egen hånd ved å etterligne konstruksjonen til produktene. I så fall trengerman en beholder som vepsene ikke kan krype ut fra, samt et lokkemiddel.