Vepsespray

Ved å bruke vepsespray direkte på vepsene, drepes de på en effektiv måte. Sprayen kan også brukes til å skape en midlertidig beskyttelse mot veps i for eksempel et rom eller på en innglasset balkong.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.

Fordeler med vepsespray

  • Virker direkte og over lang tid
  • Både inne og ute
  • Det finnes naturvennlige alternativer

Funksjon og bruk

Vepsespray inneholder et stoff som er giftig for både veps og en rekke andre insekter. Sprayen kan brukes direkte på vepsene for å drepe dem, eller eventuelt som et beskyttende middel på dørkarmer eller i rom.

Beskytt deg selv og andre

Beskytt akvarium og hold kjæledyr på trygg avstand når vepsesprayen, eller annen insektspray, brukes. Dersom et stort antall veps (f.eks. et helt vepsebol) skal bekjempes, bør du bruke heldekkende klær.

Spray

Direkte mot vepsen

Sprayen kan brukes til aktiv bekjempelse av veps. I disse tilfellene holdes du flasken omtrent en meter fra vepsen og sprayer innholdet direkte på vepsen. Dermed blir vepsen effektivt drept. (Les instruksjonene på produktet)

Mot vepsebol

Det er også mulig å bruke vepsespray til bekjempelse av vepsebol. I disse tilfellene anbefales beskyttende, heldekkende klær (også for ansiktet). Spray direkte mot åpningen til vepsebolet. Dette vil påvirke vepsene inni bolet. De som ikke dør, vil prøve å rømme.

Det anbefales å gjøre slike bekjempelser av vepsebol enten før soloppgang eller etter solnedgang. Da er vepsene mye sløvere.

Mot sprekker

Hvis vepsene kommer ut av sprekker i huset, kan sprayen sprayes inn i sprekken og deretter rundt inngangen. Et nytt lag av middelet kan påføres etter noen dager. For å tette sprekker, anbefales vepseskum.

I rommet

For å beskytte mot vepser i et rom, kan sprayen sprayes i luften i noen sekunder med en feiende bevegelse. Unngå lufting de neste timene for å opprettholde beskyttelsen.

Tips! Når vepsene og vepsebolet er bekjempet med sprayen, kan du henge opp vepsefeller for å fange enkeltveps som kommer tilbake.

Velg riktig vepsespray

Innendørs eller utendørs

Sjekk alltid om vepsesprayen kan brukes innendørs og/eller utendørs. Visse typer kan kun brukes innendørs, mens andre kan brukes både innendørs og utendørs.

Velg miljøvennlige alternativ

Det finnes sprayer som både er svært brannfarlige og giftige med langtidsvirkninger på vannlevende organismer. Velg heller de som er miljøvennlige! Et alternativ er Wasp Effect fra Neudorff, som bekjemper veps med pyretrin fra planteriket.

Viktig!

Vepsespray er et bekjempelsesmiddel – uansett om det er økologisk eller kjemisk. Sprayen skal kun brukes til å bekjempe veps og andre flygende insekter. Følg alltid instruksjonene angående dosering, bruksområde og håndtering.

Mange av disse sprayene skal ikke brukes i staller, nær matvarer eller i drivhus. Dette med tanke på risikoen for at mennesker eller dyr kan få i seg middelet. Av samme grunn bør sprayen oppbevares utilgjengelig for barn. Returner tom emballasje og ubrukt spray til en gjenvinningsstasjon.

Hvor giftig sprayen er for mennesker, avhenger av innholdet. Kontakt legevakt på telefon 116117 hvis du får utslett på huden eller spray i øynene/luftveiene. Ved inntak av middelet, kan du kontakte Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00.

FAQ

Dreper sprayen også andre insekter?

Ja, vepsespray dreper vanligvis en rekke andre insekter. Sprayen bør derfor brukes i begrenset omfang.

Hva er forskjellen mellom vepsespray og vepseskum?

Sprayen er lettflytende og kan enkelt sprayes direkte på vepsene og overflater. Skummet brukes i stedet for å tette inngangen til vepsebolet eller sprekker i fasaden der vepsene kryper inn.

Hva er pyretrin?

Pyretrin er et naturlig nevrotoksin som hentes fra krysantemumblomsten. Den virker direkte i kontakt med insektene og dreper dem raskt. Giften er biologisk nedbrytbart.