Myggfelle

Med en myggfelle fanges og drepes mygg effektivt, noe som fører til at bestanden minker. De største modellene kan bekjempe mygg på et område på opptil 4000 m². Velg myggfellen avhengig av om den skal brukes utendørs eller innendørs, samt hvor stort område den forventes å brukes på.

Viser alle 8 resultater

-10%
-20%
-14%

Hurtigguide: Myggfelle

Derfor bør du ha en myggfelle

  • Bekjemper mygg på opptil 4000 m².
  • Gir effekt 24/7
  • For innendørs- eller utendørsbruk

Myggfeller til utendørsbruk – slik fungerer de

Myggfeller som brukes utendørs, kan ta i bruk UV-lys, varme, propan/butan og oktenol for å lokke til seg mygg. Mange modeller kombinerer disse funksjonene for økt effekt. Propanen/butanen omdannes til karbondioksid som etterligner menneskelig utpust. Dette tiltrekker seg mygg.  Oktenol-tablettene øker myggfellens effekt, og når myggen kommer nærme nok maskinen, suges de inn i en beholder og dør.

Velg modell

Overflate: En klar forskjell mellom de ulike myggfellene er hvor stort område de bekjemper mygg på. De mindre modellene kan bekjempe mygg på ca 1000 m², mens de større takler 4000 m². Selv om tomten kun er på 1000–2000 m², er det selvsagt en fordel å bekjempe mygg innenfor et større område.

Batteri eller strømledning: En myggfelle bør plasseres på en skyggefull plass hvor det ofte er vindstille. I tillegg bør den stå litt borte fra hjemmet, ettersom fellen tiltrekker seg mygg. De rimeligste modellene går på strøm, og krever derfor en lang ledning til nærmeste strømkilde. De litt dyrere bruker i stedet et større oppladbart batteri. Et batteri som ofte varer hele sesongen. Hvis myggfellen skal stå langt fra boligen, anbefales det å bruke en batteridrevet felle.

Innstillingsmuligheter: De mest avanserte myggfellene har en rekke innstillingsmuligheter, og kan for eksempel ha sensorer som leser av været og minimerer gassforbruket.

Myggfeller for innendørsbruk – slik fungerer de

Myggfeller som brukes innendørs, tiltrekker seg mygg og andre flygende insekter ved hjelp av et ultrafiolett lys. Når insektene kommer borti det elektriske gitteret, dør de umiddelbart. Det finnes også et ytre beskyttelsesgitter, slik at du ikke skal ta på de strømførende trådene ved et uhell.

Velg modell

Størrelse: I et rom eller på en terrasse holder det med en mindre myggfelle. De kan plasseres rett ved stikkontakten, henges i taket eller settes på et bord. Hvis fellen skal brukes i en stall eller lignende, bør man velge en av de kraftigere modellene som fanger mygg i et større område. Det står vanligvis i produktinformasjonen hvor mange kvadratmeter fellen er effektiv på.

Batteri eller strøm: Myggfeller kan drives av enten et batteri eller strøm – eller begge deler. Batterimodellene er mer fleksible med tanke på plassering.

Eller myggfrie soner: Ved problemer med mygg innendørs er en annen løsning å skape myggfrie soner. Et av de mest populære produktene i denne kategorien er Mr Mosqutio. Produktet fylles med en tablett, og settes deretter inn i en stikkontakt. Tabletten skiller ut et middel som myggen ønsker å unngå. Dette skaper en myggfri sone på 10–15 m².

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte må batteriene skiftes?

De propan-/butandrevne modellene begynner å gi effekt etter noen dager, men du bør regne med 3–5 uker før du oppnår full effekt i hageområdet. Sett ut fellen tidlig på våren for å minimere myggbestanden på et tidlig stadium.

Må myggfellen tømmes, rengjøres og vedlikeholdes?

De elektriske myggfellene trenger kun å tømmes ved behov. De med propan/butan bør tømmes jevnlig, og når sesongen er over, bør filteret og maskinen tørkes av og rengjøres med en rensepatron (Mosquito Magnet) og oppbevares frostfritt.

Hva er forskjellen mellom en myggfelle og en mygglampe?

Noen ganger brukes ordet «myggfelle» om de store, propan-/butandrevne maskinene, mens «mygglampe» brukes om de mindre fellene med kun UV-lys. Det som skiller dem er altså hvor stort område de bekjemper mygg på.